Рекомендації та поради щодо експлуатації кавомашин

Рекомендації та поради щодо експлуатації кавомашин

Ви придбали в магазині кавоварку, з чим ми і вітаємо, природно її Ви підключаєте, наливаєте воду і зрештою маєте прекрасну ароматну каву. Але, якщо не хочете, щоб поломка кавомашини виявилася для Вас несподіванкою, а в сервісному центрі стати постійним клієнтом, то ми пропонуємо скористатися деякими нескладними правилами експлуатації кофемашин.

Кожна модель кавомашини має свої тонкощі та нюанси, але є загальне правило для всіх типів і моделей з експлуатації кофемашин, якщо Ви їх виконуватимете, то служитиме вона довго і радуватиме вас ароматною кавою.

До будь-якої техніки, що продається в Україні, є інструкція з її експлуатації. Кавомашини не виняток, але якщо з якихось причин Ви не змогли прочитати інструкцію, то можете перейти на наш сайт в інтернеті та ознайомитись з придбаним Вами кавовим апаратом.

В інструкції є докладний опис даної кавоварки і правило використання її в приготуванні кави.

Однією з основних складових - це якісна вода, що використовується для приготування кави. Не допускається мінералізована вода, всі компоненти та мінерали, які будуть утримуватися у воді, будуть осідати і накопичуватись на нагрівальних елементах. Використання будь-яких добавок у контейнер для води у вигляді молока, цукру тощо. - не допустимо. Лише чиста вода.

Якщо використовуєте водопровідну воду з хлором, то фільтр встановлений для очищення води в кавомашині, необхідно міняти в межах одного разу на три місяці. Якщо цього не зробити, всі накопичені відфільтровані і небажані опади будуть задіяні назад в гідросистему кавомашини для приготування кави.

Якщо Ви використовуєте кип'ячену, бутильовану або фільтровану воду, то фільтр застосовувати в кавомашині не обов'язково.

Особливу увагу звернемо на каву. Правило використання та застосування деяких сортів кави може як продовжити життя кавомашини так і призвести до поломок. Приймаємо матову каву з невеликим блиском. Є сорти кави з жирним маслянистим глянцем, використання такої кави може призвести до забиття жорна кавомолки. Не допускається сира кава. Не рекомендується також використовувати ароматизовану каву.

При приготуванні, кава не повинна бути дуже дрібною або великою, в ідеалі консистенція кави повинна нагадувати манну крупу, але в жодному разі глину, інакше заб'ється фільтр заварювального блоку і кава тоненькою цівкою буде текти в чашку дуже довго (покриваючись людом). А якщо великий помел, то це загрожує перевитратою кави, а також позначиться на її якості.