0 грн.
Зробити замовленняРецепти кави, як правильно приготувати каву
Компанія Remontservis пропонує Вам короткий огляд різних способів та порад приготування кавових напоїв, за допомогою різних автоматичних кавомашин, турків, ріжкових, капсульних кавоварок і не тільки, а також все, що з цим тісно пов'язане і навіть трохи більше. Ми вам розповімо, як приготувати каву моккачіно, макіато, капучино, ристретто та інші види цього популярного світового напою.
Навіть незважаючи на те, що каву не вирощують в Італії, найсмачніші, найпопулярніші та найкращі кавові напої родом саме з цієї країни, і практично всі назви цих воістину приголомшливих напоїв родом так само з Італії, навіть такий популярний вид кави як – Американо. Зварити каву в домашніх кофемашинах не складно. Автоматична кавоварка - універсальний пристрій, який: подає воду, перемелює зерна, спінює молоко і заварює бажану каву за натисканням лише однієї певної кнопки. Сьогоднішні кавові апарати мають повністю електронне управління та кілька закладених у них програм із рецептами приготування кавових напоїв. Крім того, автоматична кофемашина дозволяє Вам:
- Оберіть потрібну силу кави;
- Небагато підігріти чашки для напою;
- Готувати одразу кілька порцій;
- Збивати молоко;
- Вибирати кількість води та молока на чашку та багато іншого.
Чудова кава еспресо - основа більшості коктейлів
Мабуть найпопулярніша і найвідоміша кава вважається — еспресо. Espresso італійською означає - приготований під тиском. Досить часто кавовий пристрій називають - еспресо кавоварка і це не просто так, адже виходячи з того як еспресо кавоварка готує саме каву еспресо, то про апарат можна сміливо сказати хороший він, або не дуже. Вкрай важливо щоб сама кавоварка могла повністю розкрити аромат і смак довірених їй кавових зернят, перетворивши їх на чудовий напій під назвою - еспресо. Тому що якою б Ви не заварювали каву, основою стане саме кава – еспресо. Це мабуть один із найзнаменитіших напоїв у всьому світі.
Якщо хочемо приготувати каву еспресо за допомогою ріжкової кавоварки, потрібно приблизно через 8-9 г добре утрамбованої в холдері свіжомеленої, якісної кави пропустити воду під тиском дев'ять бар (вода повинна бути розігріта приблизно (88-92 С). Тонкість самого помелу повинна бути така , щоб посудина об'ємом 30 мл наповнювався напоєм приблизно за 24-26 секунд. чашки демітасі.
Метод молочної залози Dopio: Це готується подвійним еспресо, який заварюється з 15-19 г кави, рідким об'ємом 60 мл. Не рекомендується пити перед сном. Частина кофеїну цього справді бадьоричного напою не завжди доречна.
Метод приготування лунго: для його приготування використовується така ж кількість кавових зерен, як і для еспресо, але води потрібно додати в 2 рази більше. Витратний час приготування лунго 30-40 секунд.
Цукор зазвичай додають за смаком, найкраще для кави лунго використовувати цукор з тростини, але багато гурманів вважають за краще насолоджуватися цим напоєм у чистому вигляді, щоб повністю насолодитися ароматом і смаком самої кави.
Такі кавові напої як еспресо, лунго і доппіо п'ють зазвичай через хвилину після заварювання, інакше неперевершений аромат кави випаровується.
Підготовка ристрето
Рістрето справедливо вважається найбільш бадьорим і сильним кавовим напоєм у всьому світі. Метод підготовки Рістрето: майже такий же, як еспресо. Лише в цьому напої близько 15–20 мл води приймається на 7-9 г зерен. Кава Ristretto витягується за 10-17 секунд, під тиском 9-11 бар. Звичайно, з попереднім замочуванням. Така порція кави розроблена лише для пари двох трьох ковтків. Тому італійці п'ють цей напій, не виходячи з стійки, цукор зазвичай не додається до нього. Ристретто подається в чашку для еспресо або невеликої скляної чашки без ручки.
Подається разом із склянкою охолодженої води. Зазвичай перед тим, як насолодиться кавою ристретто, італійці випивають один ковток звичайної води, щоб повністю очистити смакові рецептори та відчути смак напою повною мірою.
Найпростіше приготування кави еспресо кон панна — конпанна, її ще називають кавою по віденськи
Для приготування кави у віденській мові потрібно додати 25-30 г збитих вершків до звичайної частини еспресо. Спочатку потрібно заварювати еспресо, вилити його в прозорий скло і обережно викласти солодкий збитих вершків круговим рухом, утворюючи таким чином пагорб. Посипте горіховою стружкою або тертим шоколадом.
Швидка підготовка еспресо Романо - Кава Романо
Американо - ароматна кава на італійський манер
Для того щоб отримати такий вид кави як: американсько-італійською, для початку потрібно приготувати еспресо, після цього перелити його в потрібну чашку, потім просто розбавити кип'яченою гарячою водою. Важливо постаратися не пошкодити пінку, що утворилася на поверхні напою. Якщо пінка відсутня, з першого ковтка відчувається приємний, м'який смак.
Якщо до вас прийшли гості, і Ви хочете почастувати їх кавою, дозвольте їм самостійно визначити рівень міцності напою. Принесіть каву у великих чашках та поставте ємність із гарячою водою. Кожен кавоман зможе самостійно додати до кави потрібну кількість окропу саме під себе. Якщо серед гостей є шанувальники холодного напою, слід подати воду з льодом.
Американо по-шведськи
Рецепт приготування американо шведською не сильно відрізняється від італійського американо, відмінності тільки те що, Каву наливають у чашку з окропом. Ця дія дозволяє залишити пінку недоторканою. Така кава у результаті виходить без гіркуватості. Об'єм води можна вибирати в залежності від особистих уподобань.
Холодний кавовий напій з морозивом
Якщо Ви готуєте глясу, то в першу чергу потрібно визначитися, з яким морозивом Ви це робитимете. Відмінно підійде ескімо, крем-брюле, вершково-ванільний пломбір. Як посуд рекомендують вибирати склянку-конус об'ємом 250-300 мл. Дуже красиво і привабливо виглядає морозиво у вигляді кульки.
Заварена кава охолоджується до приблизно 10-15 градусів, потім виливається в склянку і додається саме морозиво. Зверху за бажанням можна потерти стружку кокосу, шоколад, горіхи, додати какао чи корицю. Склянку з цим справді чудовим напоєм ставлять на прикрашену різьбленою серветкою тарілку. Поруч розташовують соломинки та ложку для морозива.
Приготування кави макіато
Є багато рецептів кави Machiato. Ми розповімо вам найсмачніший та цікавий варіант. Щоб приготувати каву Machiato, збити жирне молоко (приблизно 70 мл), поки не утвориться густа піна, потім вилийте його у високу посудину, після цього потрібно додати гарячу ароматну свіжозаварену каву еспресо з максимальною точністю. Кава не досягне дна, врешті -решт ви отримаєте три шари: один шар молока, другий шар кави та шар з пінопласту. Біла піна з невеликим плямою шоколадного кольору залишиться вгорі. Це виглядає дуже апетитно і красиво!
Капучіно
Приготування класичного капучино полягає в наступному: для початку потрібно залити у порцелянову чашку приблизно на одну третину еспресо, решту посудини заповнити піною з молока, збитою гарячою парою. Зверху за бажанням можна посипати спеціями. Даний напій подається в трохи нагрітій порцеляновій чашці, щоб трохи довше зберігалася потрібна температура. Італійці люблять насолоджуватися цим напоєм перед сніданком. З чашкою капучино завжди подають чайну ложку, щоб нею можна було їсти молочну пінку.
Кава латте
Італійський спосіб приготування латте: до мокко (особливий вид арабіки) додається чашка гарячого молока. В інших країнах латте зазвичай готується зі стандартної порції еспресо, яка заливається збитим молоком (температура приблизно 60 С). Пропорції еспресо, молока та молочної піни у даного напою 1:2:1 відповідно. На смак чимось схожий на макіато. Єдине, що у латті трохи більше відчувається смак кави, тоді як у макіато – смак молока.
Кава коретто (corretto)
Спосіб приготування кави коретто - corretto: до стандартної порції еспресо влити 20-25 мл лікеру Куантро або Самбука. Подається цей напій у чашках для еспресо.
Приготування моккачино
Кава моккачіно - це ніжний та ароматний напій із шоколадним смаком. Приготування кави моккачіно відбувається у 3 етапи. На чверть прозорого посуду наливається гарячий соус чи шоколад, потім туди додається гаряче молоко, щоб це було заповнено три чверті келиха. Поверх заливається заварений еспресо. Такий напій можна прикрасити вершками чи шоколадною крихтою.
Рецепт Айріша (класичний)
Айріш — це ірландський кавовий напій з алкоголем, який подається в келихах. Для його приготування знадобиться:
- Кава (90-95 мл);
- Ірландське віскі (35-40 мл);
- Тростинний цукор (одна чайна ложка);
- Свіжі вершки (25-30 мл, жирність 30%).
Перед приготуванням айріш розігріти келих для подачі. Заварити один із свіжих та ароматних сортів арабіки (бажано середнього помелу) у френч-пресі. У посудину налити віскі та засипати цукор. Потім потрібно підпалити цю суміш і добре розмішати, доки цукор повністю не розтане. За бажанням можна розтерти його ложкою по стінках келиха, щоб цукор карамелізувався. Згасивши приготовлену суміш, влити вже приготовлений кавовий напій. У шейкері збити вершки з льодом лише на кілька секунд. На одну порцію вершків рекомендують близько трьох – чотирьох кубиків льоду. На виготовлений напій зверху ложкою викласти вершки, щоб вони залишилися рівним шаром на поверхні.
Приходьте на наш сайт знову та знову. Компанія remontservis знайомитиме вас з новими цікавими та оригінальними рецептами кавових напоїв. Ви зможете знайти у нас інформацію не тільки про те, як правильно приготувати смачну каву, а також різні поради щодо догляду за кавою машинами та багато іншого.